Vad är en virtuell assistent?

Virtuell assistent
Låt en virtuell assistent hjälpa dig

En virtuell assistent är en platsoberoende assistent som hjälper dig med alla typer av administrativa uppgifter. Ibland kan det vara administrativa uppgifter såsom epost- och kalenderhantering, rese- och projektplanering eller research kring ett särskilt ämne. Det kan även vara inom ett specialistområde för assistenten, exempelvis eventplanering, språk & översättning, marknadsresearch, juridik, sköta och bygga hemsidor, underhåll av och att skapa innehåll på sociala medier, med mera. Alla virtuella assistenter har sina egna expertområden.

Varför behöver jag en sån?

För att din tid är värdefull, och även om du säkert är mycket kompetent så kan det vara svårt att räcka till inom ett företags alla områden. Den tiden är över nu. Tack vare den nya tekniken kan även du ha en assistent som avlastar dig på de områden du behöver utan att för den skull behöva anställa någon. Samarbete med en virtuell assistent fungerar som med alla konsulter. Avtal läggs upp efter behovet hos kunden. Vissa kunder behöver någon som bara gör en enstaka uppgift eller kortare projekt. Andra vill avtala samarbete under en längre period på några timmar per vecka.

Men det där klarar jag ju av att göra själv!

Det är säkert sant, men Vill du göra allting själv? Finns det kanske någon uppgift du känner kostar på och är jobbigare att ta dig an än den där andra uppgiften som ger så mycket mer energi, och som kanske var anledningen till att du ville starta eget från början. Du kanske hellre vill fokusera på ditt konsultande, din försäljning, nätverkande, strategiska frågor, coaching, ditt skrivande, din design, undervisning, rådgivning, på din konst etc.

Med andra ord, du kanske helst vill satsa den större delen av din dyrbara tid på det Du brinner för.

Det är helt OK, det är därför det finns virtuella assistenter som oss på Smedberg Consulting & Virtual Assistance.

 

Kontakta oss här så förklarar vi mer hur vi jobbar och vad vi kan hjälpa till att avlasta Dig med inom Din verksamhet.

Du kan även läsa mer om oss och hur vi arbetar på vår hemsida och på vår blogg.

Du kan även följa oss och ta del av våra olika tips och råd på Facebook.

Taggar:, ,

Leave a Reply